[News] ‘Pokémon Master’ akan dilancarkan pada bulan Ogos

Tidak berpuas hati dengan blockbuster berasaskan lokasi Pokémon Go, Syarikat Pokémon sedang bersedia untuk melepaskan permainan Pokémon Masters mudah alih yang lebih kompetitif dalam masa terdekat.

Akan menjadi pemain Pokémon Masters, permainan mudah alih baru dari Syarikat Pokémon dan rakan kongsi mudah alih Nintendo DeNA, boleh mendaftar sebelum pelepasan yang akan datang di Google Play untuk peranti Android dan App Store untuk peranti iOS.

Penyenaraian App Store untuk Pokémon Master menunjukkan bahawa permainan percuma dijangka akan dilancarkan pada 29 Ogos untuk peranti iOS.

Tarikh pelepasan untuk peranti Android masih belum ditentukan, walaupun sasaran musim panas 2019 untuk kedua-dua sistem masih digunakan.

Mengiringi permulaan pra-pendaftaran adalah enam video baru yang memberikan maklumat mengenai pelbagai aspek permainan.

Pemain boleh mengharapkan untuk mengambil dua pasang Pokémon dan Pokémon Trainers untuk berperang bersama watak mereka sendiri dan starter Pokémon, Pikachu.

Permainan ini beroperasi pada sistem kelayakan di mana pemain mengumpulkan lencana dengan memenangi perlawanan melawan watak Liga Masters Pokémon.

Mereka juga boleh melatih Jurulatih Pokémon dan Pokémon mereka dengan melengkapkan misi harian.

Video Gambaran Umum permainan umum menyediakan ringkasan dua minit, dengan lima lagi video pendek yang meliputi topik Pemasangan, Pertarungan, Pokémon dan Pasangan Penyelaras Pelatih, dan Tutorial Latihan disampaikan dalam dua bahagian.