Tembak tanpa henti! HYPER SCAPE secara rasmi hadir di PC, PS4 dan Xbox One!

Secara rasmi, Ubisoft telah melancarkan Hyper Scape untuk platform PC, PlayStation 4 dan Xbox One beserta Season One: “The First Principle”. Hyper Scape merupakan permainan urban, gerak laju, free-to-play battle royale dibangunkan oleh Ubisoft Montreal. Berlansung di bandar virtual Neo-Arcadia, sehingga 100 pemain akan bertarung untuk menjadi juara di Hyper Scape! Membawa genre segar battle royale, Hyper Scape memperkenalkan mekanik gameplay inovatif seperti Hacks, the Fusion, the Decay, the Showdown dan banyak lagi!

Penceritaan Hyper Scape bermula dalam Season One

Season One memulakan narasi Hyper Scape yang menyeluruh: Terdapat misteri dalam Hyper Scape yang dibuat oleh Prisma Dimensions yang harus diselesaikan oleh pemain. Season One memperkenalkan Memory Shards yang dapat dikumpulkan pemain untuk mengetahui lebih banyak mengenai watak dan acara tertentu. Setiap minggu, Memory Shard baru akan disembunyikan dalam dunia permainan, untuk dicari dan dikumpulkan oleh pemain. Selain Memory Shards, komik akan dilancarkan semasa Season One dan mengikuti Musim, menceritakan kisah Hyper Scape.

Kandungan baru datang bersama Season One

Musim pertama Hyper Scape ini memperkenalkan senjata serdehana terbaru iaitu “The Dragonfly“, juga hack “Magnet” dimana boleh digunakan untuk memerangkap pesaing yang tidak perasan. Season One akan beserta 11 senjata dan 11 hack. Sebagai tambahan kepada mod Solo dan Squad Crown Rush, acara mod game waktu terhad turut dirancang akan datang dalam musim ini.

Ciri-ciri baru untuk Crowncast Extension untuk Twitch

Musim ini juga akan perkenalkan ciri baru pada Hyper Scape Crowncast Twitch extension: Kudos, alat yang membolehkan penonton menyokong streamer mereka dan bertindak balas terhadap momen paling menggembirakan dengan menghasilkan kesan visual dalam permainan dalam perlawanan streamer tertentu – Kudos boleh dibeli dengan Twitch’s Bits.

Selain itu, penonton juga boleh maju dengan Battle Pass percuma dan premim dengan menonton stream Hyper Scape di Twitch. Streamer juga boleh jemput penonton untuk sertai skuad mereka hanya dengan beberapa cara klik. Vote didalam Events memberi penonton kesan masa nyata pada pertempuran yang diperpanjang pada Season one dengan kad acara baru yang disebut “Lethal Melee.” Semasa acara “Lethal Melee”, senjata jarak dekat pemain dapat menghilangkan lawan dalam satu pukulan. Secara keseluruhan, sembilan kad Event sudah tersedia dalam Hyper Scape Crowncast extension.

Untuk meraikan pelancaran dengan komuniti, penonton akan dapat membuka emote Hyper Scape eksklusif di Twitch. Dari 17 Ogos hingga 31 Ogos, apabila penonton subscribe, memberi subscription ke saluran, atau ‘cheer’ dengan sekurang-kurangnya 300 Bits, penonton akan memperoleh emote terinspirasi Hyper Scape untuk digunakan dalam sembang dan menyimpannya secara kekal. Hyper Scape emotes adalah peluang unik untuk menyatakan kegembiraan untuk pengalaman permainan baru ini di Twitch.

Ubisoft bekerjasama dengan Twitch untuk menjadi tuan rumah “Twitch Rivals: Hyper Scape APAC Showdown” pada hari Khamis 27 Ogos, acara cross-region pertama yang diadakan di rantau Asia-Pasifik, menjemput 60 creator dari Australia / New Zealand, Jepun, Korea Selatan, Thailand dan Taiwan / Hong Kong untuk turut serta. 4 pasukan dari setiap wilayah akan bertanding dalam perlumbaan three-hour point race dan pasukan ranking teratas dari setiap wilayah akan mara ke Final di mana mereka akan mengambil bahagian dalam perlumbaan one-hour kill race yang menentukan penempatan akhir. Kumpulan hadiah adalah sehingga USD $50,000 (anggaran RM209,375) dengan hadiah bonus tambahan.

Juga, penonton pertandingan akan diberi kesempatan untuk mempengaruhi permainan streamer kegemaran mereka dengan mengambil bahagian dalam acara pengundian pop-up yang langsung mempengaruhi medan perang melalui peluasan Crowncast yang merupakan ciri unik yang ditawarkan Twitch secara eksklusif.

Ubisoft dan Twitch merancang untuk mengumumkan lebih banyak perincian acara dalam beberapa hari akan datang termasuk pencipta kandungan yang mengambil bahagian yang akan mewakili wilayah mereka.

Battle Pass Season One

Hyper Scape Season One juga termasuk kustom baru melalui Battle Pass. Battle Pass menawarkan trek percuma dan premium dan mempunyai 100 jenis barang kosmetik eksklusif untuk dibuka semasa Musim. Jalur premium Battle Pass tersedia untuk 950 Bitcrowns, mata wang dalam permainan. Pemain mendapatkan Bitcrowns dengan hanya bermain permainan, atau dengan membeli pek Bitcrowns dengan wang sebenar di Ubisoft atau kedai pesta pertama. Mirip dengan Open Beta, penonton dapat meningkatkan Battle Pass mereka hanya dengan menonton stream Hyper Scape di Twitch dengan pelanjutan Hyper Scape Crowncast diaktifkan. Item penyesuaian tambahan akan tersedia melalui kedai dalam permainan.