Super Mario Meraikan Ulang Tahun ke-35, Mempersembahkan Pelbagai Kejutan Permainan Menarik dan Kerjasama Epik!

Sebagai bentuk perayaan ulang tahun ke-35 francais Super Mario, Nintendo telah mempersiapkan kejutan dengan mengumumkan permainan baru yang semestinya dinantikan peminat.

Super Mario Bros. 35, yang akan dikeluarkan pada 1 Oktober secara eksklusif untuk ahli Nintendo Switch Online dan hanya boleh dimainkan sehingga 31 Mac 2021.

Super Mario 3D All-Stars, yang merangkumi Super Mario 64, Super Mario Sunshin, dan Super Mario Galaxy. Permainan ini akan dilancarkan pada 18 September dengan harga 60 USD atau sekitar Rp 880 ribu dan hanya dapat diperoleh hingga Mac 2021.

Super Mario 3D World + Bowsers Fury yang merupakan versi port terbaru untuk Nintendo Switch dan akan dikeluarkan pada 12 Februari 2021 dan dijual dengan harga 60 USD atau sekitar Rp 880 ribu.

Mario Kart Live: Home Circuit, adalah permainan baru dari Mario Kart yang akan memberi anda pengalaman bermain Mario Kart di dunia nyata. Permainan ini dijadualkan akan diluncurkan pada 16 Oktober di Mario Set dan Luigi Set dengan harga 100 USD.

Tidak hanya menghadirkan pelbagai permainan menarik, ada juga acara kolaborasi khusus dengan Animal Crossing: New Horizons yang akan diluncurkan pada bulan Mac 2021 untuk Nintendo Switch.

Itulah beberapa kejutan yang disajikan tepat dengan Ulang Tahun ke-35 Super Mario. Selamat Hari Jadi Mario!

Selain daripada tajuk utama dalam artikel ini, KotGa Crew juga mempunyai perbincangan menarik yang boleh anda tonton dalam video di bawah ini.